Dieren voeren

De leukste activiteit op een kinderboerderij is natuurlijk het voeren van onze dieren. En de dieren vinden het erg lekker om gevoerd te worden! Hiervoor zijn speciale zakjes met grasbrokken te koop in het restaurant die onze dieren veilig kunnen eten. Deze kosten € 0,50 per stuk. Het is absoluut niet toegestaan om zelf meegebracht voedsel te geven. Voeren mag je alleen aan de buitenkant van het hek van het dierenverblijf. Anders loop je de kans dat de dieren je uit enthousiasme omver lopen!


Knuffeluurtje

's Middags is er de mogelijkheid om dieren te knuffelen. Tijdens het knuffeluurtje helpt een medewerker je om de dieren uit het hok te halen om te knuffelen. Dit is alleen mogelijk als er voldoende tijd is en als er een vrijwilliger van de kinderboerderij beschikbaar is. 


Knutselactiviteiten

Ben jij creatief en onder de 10 jaar? Kom op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur bij Kinderboerderij Hagerhof knutselen met afval en/of natuurlijke materialen. Zo geven we diverse materialen weer een tweede leven. Onder begeleiding van een volwassene maken we bijvoorbeeld seizoensgebonden knutselwerkjes met takken, toveren lege flesjes om in rammelaars en je boetseert de meest fantastische vormen met brooddeeg. Natuurlijk mag je jouw knutselwerkje na afloop mee naar huis nemen.
Het knutselen is geheel gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld.

 

Avonturenpad

Bij Kinderboerderij Hagerhof kom je spelenderwijs in contact met de dieren en de natuur. Een van de leukste activiteiten voor kinderen is om de hele kinderboerderij te ontdekken via het Avonturenpad: een spannende speurtocht voor jong en oud. Je begint bij ons restaurant en komt onderweg o.a. Miep en zus, een stel kwakende eenden, paddenstoelen en een echte Kabouterboom tegen. Je zult regelmatig moeten klimmen en klauteren. Als je ons Avonturenpad én alle gestelde vragen klaar hebt, mag jij jezelf een echte Avonturier noemen! Na afloop kun je de vragenlijst inleveren en maak je kans op een gratis pannenkoek.

Het Avonturenboekje kost €1,50 incl. een zakje voer en is te koop in ons restaurant.
Ook leuk om samen te doen tijdens een kinderfeestje!
(Een deel van ons Avonturenpad is nog niet gereed. Dus kom binnenkort nog eens terug om weer op avontuur te gaan!)

 

Wandelen

Combineer je bezoek aan de kinderboerderij met een heerlijke wandeling door 't Jaomerdal.
Binnenkort is er een wandelroute verkrijgbaar in het restaurant.

 

Winkeltje

Wij hebben een eigen winkeltje in ons restaurant. Alle artikelen die wij verkopen hebben natuurlijk iets te maken met de kinderboerderij en dieren. Miep heeft model gestaan en het resultaat is geweldig geworden. We hebben superleuke kussens, knuffeldieren, 3D kaarten, puzzels, boeken en nog veel meer! De producten zijn voor kinderen van jong tot oud. Ook verkopen we de lekkerste honing van Venlo: deze honing wordt gemaakt door de bijen van de kinderboerderij.

Dus heb je binnenkort een verjaardag of kinderfeestje? Of wil je iemand verrassen?
Onze artikelen zijn leuk om te geven als cadeautje maar ook voor jezelf!