Kinderboerderij Hagerhof in Venlo is vanaf 2024 rookvrij. Hagerhof vraagt iedereen het terras rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil Hagerhof kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Zien roken, doet roken

Iedereen wil dat kinderen kunnen opgroeien in een gezonde en veilige omgeving. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Dit geldt ook voor e-sigaretten en aanverwante producten. Met een rookvrij terras geven we kinderen het goede voorbeeld, voorkomen we het schadelijke meeroken én voorkomen we dat kinderen peuken oppakken en in hun mond stoppen. Een rookvrij terras draagt daarmee bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. 

Rookvrije Generatie

De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één te veel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen komen rookvrij maken. Daarom draagt een rookvrij terras bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Nieuws