De geschiedenis van Kinderboerderij Hagerhof voert ons terug naar een ver verleden: de oorspronkelijke boerderij dateert van 1472 en heette toen “Hof Ingen Haege” en was omgeven door een gracht. Vanaf die periode heeft er op deze locatie een boerderij gestaan. De huidige kinderboerderij is geopend op 18 juni 1977.

Kinderboerderij Hagerhof is al sinds de opening in 1977 een begrip in Venlo. Iedereen kan op een recreatieve en ontspannen manier kennis maken met de dieren en de natuur. Door een wandeling over de kinderboerderij van maar liefst 2 hectare, maak je kennis met alle Nederlandse boomsoorten en Nederlandse landbouwhuisdieren. Die mogen uiteraard volop geaaid, geknuffeld en gevoerd worden. Ook is er een kruidentuin, een bijenstal, een eendenvijver met wiebelbrug, een trollenhut, een échte kabouterboom, een wilgenhut en een speeltuin.

Werkervaringstrajecten en dagbesteding

Kinderboerderij Hagerhof is een bijzondere locatie met bijzondere medewerkers: In de dierverzorging en in ons restaurant werken mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen zij werkervaring opdoen en/of dagbesteding volgen en hun talenten ontwikkelen.

Entree

Er wordt geen entree geheven voor de kinderboerderij en een consumptie in het restaurant is niet verplicht.
Wel zijn wij voor de fincaiering van de kinderboerderij afhankelijk van de omzet van ons restaurant en van donaties: elke euro is dus welkom!
Dat kan via ons potje bij de slagboom of via sponsoring op rekeningnummer IBAN NL74RABO0143059076 o.v.v. "gift".
Namens al onze dieren, onze medewerkers, deelnemers en vrijwilligers: Hartelijk dank!


CNME 

Kinderboerderij Hagerhof een CNME-locatie: Centrum voor Natuur- en Milieueducatie regio Venlo. Jaarlijks worden er voor ruim 5000 schoolkinderen educatie-lessen verzorgd. De kinderen leren door middel van een bezoekje aan de kinderboerderij op een speelse manier van alles over de natuur: door het gewoon te doen, te ervaren en te beleven.

 

Nieuws