De Venlose wethouder van Economische Zaken, Erwin Boom, start zijn zomerreces op een bijzondere manier: Een dagje werken als vakantiekracht bij onder andere Kinderboerderij Hagerhof in Venlo. Boom werkt in twee weken tijd bij 30 Venlose bedrijven om te ervaren tegen welke uitdagingen zij aan lopen wanneer ze met de overheid te maken krijgen. Woensdag 10 juli was zijn werkervaringsdag bij Hagerhof. Van dierverzorging en groenvoorziening tot werken in de keuken en in de bediening, Boom pakt alle klussen met veel plezier aan. Ook heeft hij gesprekken met deelnemers van de maatschappelijke onderneming Rendiz die bij Hagerhof werkervaringstrajecten of dagbesteding volgen.

Wethouder Boom plaatste een bericht op LinkedIn met de mededeling dat hij bedrijven zocht waar hij één dag kon helpen. Daarop kwamen 65 reacties waarop Boom enthousiast reageerde: "Ik ben blij dat ze me graag zien komen. Ik hoop dat we van elkaar kunnen leren. De meeste maken een versneld werkschema voor een nieuwe medewerker zodat ik alle facetten van het bedrijf leer kennen. En dan kijken waar het raakvlakken heeft met de lokale overheid."

Stichting Hagerhof is blij met het bezoek. Het runnen van een sociale onderneming met deelnemers is namelijk complexer dan op het eerste gezicht lijkt. Deelnemers kunnen minder belast worden en er is meer menskracht nodig om een goede begeleiding én een goede dienstverlening te bieden. Dat vraagt meer investering, zowel op sociaal als op financieel vlak. “Dat de wethouder dit nu zelf aan den lijve heeft ervaren, betekent veel voor ons als sociaal bedrijf. Het laat goed zien dat ondersteuning van lokale overheid belangrijk is en dat we niet zonder nauwe samenwerking kunnen. Zo kun je samen bouwen aan iets prachtigs” zegt Vivian Kersten van Rendiz, de sociale onderneming die het restaurant van Kinderboerderij Hagerhof exploiteert.

Op woensdag 10 juli was zijn werkdag bij Kinderboerderij Hagerhof in Venlo. Om 9 uur stond hij startklaar om eerst kennis te maken met het verzorgen van de dieren en de groenvoorziening. De ochtend werd afgesloten met een gesprek met een van de deelnemers die bij de kinderboerderij dagbesteding volgt. Vervolgens heeft Boom zijn mouwen opgestroopt voor de mise-en-place in de restaurantkeuken. Tot slot heeft hij het team van de bediening van Restaurant Hagerhof versterkt.

Een geslaagde dag volgens Boom: 'Van een dag werken leer je meer dan van een dik rapport.'

Nieuws

Kinderboerderij Hagerhof

Kinderboerderij Hagerhof in Venlo is een geweldige omgeving voor jong en oud om te ontspannen. Er zijn koeien, vogels, konijnen, varkens, geiten en talloze andere dieren. Ze staan te trappelen om gevoerd en geaaid te worden. Naast allerlei recreatieve activiteiten verzorgt Kinderboerderij Hagerhof ook veel educatieve projecten. Je kan via onze workshops en educatieve lessen op een speelse manier een heleboel leren over onze natuur. Verder is er een kruidentuin, een bijenstal, een eendenvijver met wiebelbrug, een trollenhut, een échte kabouterboom, een wilgenhut en een speeltuin. Ook kun je bij Kinderboerderij Hagerhof komen knutselen met natuurlijke materialen.

Even pauze houden of de dag lekker afsluiten? Loop dan binnen in ons restaurant voor een heerlijke pannenkoek, een boerenuitsmijter of een gezellige high-tea. We bieden plaats aan ruim 80 gasten. Met goed weer is ons terras natuurlijk geopend en kun je ook buiten smikkelen en smullen terwijl de zon lekker schijnt. Hagerhof biedt tevens mogelijkheden voor feesten en partijen, diverse groepsactiviteiten, het vieren van kinderfeestjes of het huren van vergaderruimte.

Openingstijden

  Kinderboerderij Restaurant
Ma.   gesloten gesloten
Di.   gesloten gesloten
Wo.   10.00-19.00 uur 10.00-19.00 uur
Do.   10.00-19.00 uur 10.00-19.00 uur
Vr.   10.00-19.00 uur 10.00-19.00 uur
Za.   10.00-19.00 uur 10.00-19.00 uur
Zo.   10.00-19.00 uur 10.00-19.00 uur

De keuken is op woensdag t/m zondag geopend van 11.30 tot 18.30 uur.

 

Facebook

vr 11 oktober 2019 18:08

Bestel en steun hiermee onze kinderboerderij !!

 
do 10 oktober 2019 16:05

Komende week is het Herfstvakantie en zijn we geopend van woensdag tot en met zondag !! Kom gezellig naar de boerderij en geniet van de mooie omgeving , de dieren en al onze heerlijke gerechten; de vuurkorf is aan om marschmellows te verwarmen en is er vers gepofte popcorn te verkrijgen !

 
wo 9 oktober 2019 16:24

Vanaf vandaag nieuw in ons assortiment; Ranja fruitmix, een heerlijke verantwoorde dorstlesser en diverse smaken chocomel ; met Baileys likeur of Caramelsiroop naast de klassieke warme Chocomel !!

 
di 1 oktober 2019 19:46

A.s. donderdag 3 Oktober is het restaurant vanwege een besloten bijeenkomst vanaf 13.00 uur gesloten; de boerderij is gewoon geopend tot 17.00 uur echter kan er geen gebruik gemaakt worden van het restaurant; dit ter info !! Vrijdag 4 Oktober is het Werelddierendag en zijn de dieren heel erg blij om jullie allen te mogen begroeten ; in de middag zal de aaitafel klaarstaan en ontvangt iedere gast bij iedere 5 euro een voerzakje gratis en voor de kinderen is er gratis popcorn tussen 14.00 en 16.00 uur !! Voorkom teleurstelling reserveer een tafel ; we zijn open vanaf 10.00 uur tot 19.00 uur ( de keuken sluit om 18.30 uur)

 
vr 27 september 2019 13:24

Mooi Initiatief van Ladies'Circle Venlo !! Steun ons goede doel “ Hagerhof” Iedereen kent natuurlijk Hagerhof als kinderboerderij, maar wist je dat ze zich ook bezighouden met educatie en een plek plek zijn voor dagbesteding en om werkervaring op te doen. Om buitenactiviteiten nog beter te faciliteren willen ze graag een tent aanschaffen. Hagerhof ontvangt geen subsidie en is geheel afhankelijk van eigen inkomsten en giften. Je kunt ons goede doel steunen door een chocoladeletter te kopen via onze webshop op https://lc15.ladiescircle.nl/ of vraag een van onze Ladies. Chocolade letters zijn er in de smaken melk, wit en puur. Ze kosten € 5,95 per stuk. Ook is er de mogelijkheid om een bedrijfslogo op de letter te plaatsen, dit is gratis vanaf 50 stuks. Uiterste besteldatum is vrijdag 18 oktober. Nadien alleen in overleg. In een straal van 25 km komen we de letters graag bij je thuis bezorgen. Buiten deze straal graag contact opnemen over levering.