De Venlose wethouder van Economische Zaken, Erwin Boom, start zijn zomerreces op een bijzondere manier: Een dagje werken als vakantiekracht bij onder andere Kinderboerderij Hagerhof in Venlo. Boom werkt in twee weken tijd bij 30 Venlose bedrijven om te ervaren tegen welke uitdagingen zij aan lopen wanneer ze met de overheid te maken krijgen. Woensdag 10 juli was zijn werkervaringsdag bij Hagerhof. Van dierverzorging en groenvoorziening tot werken in de keuken en in de bediening, Boom pakt alle klussen met veel plezier aan. Ook heeft hij gesprekken met deelnemers van de maatschappelijke onderneming Rendiz die bij Hagerhof werkervaringstrajecten of dagbesteding volgen.

Wethouder Boom plaatste een bericht op LinkedIn met de mededeling dat hij bedrijven zocht waar hij één dag kon helpen. Daarop kwamen 65 reacties waarop Boom enthousiast reageerde: "Ik ben blij dat ze me graag zien komen. Ik hoop dat we van elkaar kunnen leren. De meeste maken een versneld werkschema voor een nieuwe medewerker zodat ik alle facetten van het bedrijf leer kennen. En dan kijken waar het raakvlakken heeft met de lokale overheid."

Stichting Hagerhof is blij met het bezoek. Het runnen van een sociale onderneming met deelnemers is namelijk complexer dan op het eerste gezicht lijkt. Deelnemers kunnen minder belast worden en er is meer menskracht nodig om een goede begeleiding én een goede dienstverlening te bieden. Dat vraagt meer investering, zowel op sociaal als op financieel vlak. “Dat de wethouder dit nu zelf aan den lijve heeft ervaren, betekent veel voor ons als sociaal bedrijf. Het laat goed zien dat ondersteuning van lokale overheid belangrijk is en dat we niet zonder nauwe samenwerking kunnen. Zo kun je samen bouwen aan iets prachtigs” zegt Vivian Kersten van Rendiz, de sociale onderneming die het restaurant van Kinderboerderij Hagerhof exploiteert.

Op woensdag 10 juli was zijn werkdag bij Kinderboerderij Hagerhof in Venlo. Om 9 uur stond hij startklaar om eerst kennis te maken met het verzorgen van de dieren en de groenvoorziening. De ochtend werd afgesloten met een gesprek met een van de deelnemers die bij de kinderboerderij dagbesteding volgt. Vervolgens heeft Boom zijn mouwen opgestroopt voor de mise-en-place in de restaurantkeuken. Tot slot heeft hij het team van de bediening van Restaurant Hagerhof versterkt.

Een geslaagde dag volgens Boom: 'Van een dag werken leer je meer dan van een dik rapport.'

Nieuws

Kinderboerderij Hagerhof

Kinderboerderij Hagerhof in Venlo is een geweldige omgeving voor jong en oud om te ontspannen. Er zijn koeien, vogels, konijnen, varkens, geiten en talloze andere dieren. Ze staan te trappelen om gevoerd en geaaid te worden. Naast allerlei recreatieve activiteiten verzorgt Kinderboerderij Hagerhof ook veel educatieve projecten. Je kan via onze workshops en educatieve lessen op een speelse manier een heleboel leren over onze natuur. Verder is er een kruidentuin, een bijenstal, een eendenvijver met wiebelbrug, een trollenhut, een échte kabouterboom, een wilgenhut en een speeltuin. Ook kun je bij Kinderboerderij Hagerhof komen knutselen met natuurlijke materialen.

Even pauze houden of de dag lekker afsluiten? Loop dan binnen in ons restaurant voor een heerlijke pannenkoek, een boerenuitsmijter of een gezellige high-tea. We bieden plaats aan ruim 80 gasten. Met goed weer is ons terras natuurlijk geopend en kun je ook buiten smikkelen en smullen terwijl de zon lekker schijnt. Hagerhof biedt tevens mogelijkheden voor feesten en partijen, diverse groepsactiviteiten, het vieren van kinderfeestjes of het huren van vergaderruimte.

Openingstijden

  Kinderboerderij Restaurant
Ma.   gesloten gesloten
Di.   gesloten gesloten
Wo.   10.00-19.00 uur 10.00-19.00 uur
Do.   10.00-19.00 uur 10.00-19.00 uur
Vr.   10.00-19.00 uur 10.00-19.00 uur
Za.   10.00-19.00 uur 10.00-19.00 uur
Zo.   10.00-19.00 uur 10.00-19.00 uur

De keuken is op woensdag t/m zondag geopend van 11.30 tot 18.30 uur.

 

Facebook

di 10 september 2019 12:44

Zorgwoningen beschikbaar bij Hagerhof in Venlo! Bij Hagerhof in Venlo heeft Rendiz in samenwerking met Hagerhof woningen gerealiseerd voor mensen met een hulpvraag. Deze woningen beschikken over een eigen keuken, badkamer, slaapkamer, leefruimte en beschikken over een eigen voordeur. Bij Hagerhof biedt met dagbesteding in de horeca, groen, dierverzorging of de recreatie. Er zijn op dit moment 2 nieuwe woningen beschikbaar. Interesse of meer info? j.gubbels@rendiz.nl Deze woningen zijn geschikt voor mensen die graag dagbesteding willen doen en zelfstandig willen wonen (eventueel met eigen begeleiding). https://bit.ly/2lMgX5s

 
wo 4 september 2019 15:57

Heerlijk.....volop in productie samen met de deelnemers ! Huisgemaakte kip saté, kipblokjes voor de salade van de chef en ouderwetse kipragout 👍

 
ma 2 september 2019 9:51

 
do 29 augustus 2019 21:47
event
141576425909475_2389815827791901
 
do 29 augustus 2019 14:04

Kinderboerderij Hagerhof zoekt horeca topper! Wij zijn op zoek naar een vriendelijke, enthousiaste horeca allrounder. Je komt te werken in de leukste plek van Venlo: De kinderboerderij. Met een uitgebreide menukaart en een prachtig terras is het een topplek om in de horeca actief te zijn. Je beschikt over de nodige ervaring, met een echte hands on mentaliteit en oog voor detail. Het betreft een vacature voor +/- 24 uur in de week. De horeca cao is van toepassing. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de: 1) bediening van de gasten; 2) begeleiding en aansturing van deelnemers; 3) bevordering/verbetering van de gastbeleving; 4) netheid en uitstraling van de horecaruimte. Wij zoeken iemand: - Met vakspecifieke kennis en praktijkervaring; - Die flexibel inzetbaar is, dus ook in de weekenden; - Die in staat is om ad-hoc te werken; - Die stressbestendig is en professioneel kan handelen; - Die gastgericht kan denken; - Die communicatief vaardig is; - Die zich met de visie van Hagerhof/ Rendiz kan verbinden. Ben jij diegene die we zoeken? Neem dan contact op door uiterlijk voor 10 september je motivatiebrief en CV te mailen naar Ton Baetsen via t.baetsen@rendiz.nl Dit is ook de plek voor al je vragen.