De Venlose wethouder van Economische Zaken, Erwin Boom, start zijn zomerreces op een bijzondere manier: Een dagje werken als vakantiekracht bij onder andere Kinderboerderij Hagerhof in Venlo. Boom werkt in twee weken tijd bij 30 Venlose bedrijven om te ervaren tegen welke uitdagingen zij aan lopen wanneer ze met de overheid te maken krijgen. Woensdag 10 juli was zijn werkervaringsdag bij Hagerhof. Van dierverzorging en groenvoorziening tot werken in de keuken en in de bediening, Boom pakt alle klussen met veel plezier aan. Ook heeft hij gesprekken met deelnemers van de maatschappelijke onderneming Rendiz die bij Hagerhof werkervaringstrajecten of dagbesteding volgen.

Wethouder Boom plaatste een bericht op LinkedIn met de mededeling dat hij bedrijven zocht waar hij één dag kon helpen. Daarop kwamen 65 reacties waarop Boom enthousiast reageerde: "Ik ben blij dat ze me graag zien komen. Ik hoop dat we van elkaar kunnen leren. De meeste maken een versneld werkschema voor een nieuwe medewerker zodat ik alle facetten van het bedrijf leer kennen. En dan kijken waar het raakvlakken heeft met de lokale overheid."

Stichting Hagerhof is blij met het bezoek. Het runnen van een sociale onderneming met deelnemers is namelijk complexer dan op het eerste gezicht lijkt. Deelnemers kunnen minder belast worden en er is meer menskracht nodig om een goede begeleiding én een goede dienstverlening te bieden. Dat vraagt meer investering, zowel op sociaal als op financieel vlak. “Dat de wethouder dit nu zelf aan den lijve heeft ervaren, betekent veel voor ons als sociaal bedrijf. Het laat goed zien dat ondersteuning van lokale overheid belangrijk is en dat we niet zonder nauwe samenwerking kunnen. Zo kun je samen bouwen aan iets prachtigs” zegt Vivian Kersten van Rendiz, de sociale onderneming die het restaurant van Kinderboerderij Hagerhof exploiteert.

Op woensdag 10 juli was zijn werkdag bij Kinderboerderij Hagerhof in Venlo. Om 9 uur stond hij startklaar om eerst kennis te maken met het verzorgen van de dieren en de groenvoorziening. De ochtend werd afgesloten met een gesprek met een van de deelnemers die bij de kinderboerderij dagbesteding volgt. Vervolgens heeft Boom zijn mouwen opgestroopt voor de mise-en-place in de restaurantkeuken. Tot slot heeft hij het team van de bediening van Restaurant Hagerhof versterkt.

Een geslaagde dag volgens Boom: 'Van een dag werken leer je meer dan van een dik rapport.'

Nieuws

Kinderboerderij Hagerhof

Kinderboerderij Hagerhof in Venlo is een geweldige omgeving voor jong en oud om te ontspannen. Er zijn koeien, vogels, konijnen, varkens, geiten en talloze andere dieren. Ze staan te trappelen om gevoerd en geaaid te worden. Naast allerlei recreatieve activiteiten verzorgt Kinderboerderij Hagerhof ook veel educatieve projecten. Je kan via onze workshops en educatieve lessen op een speelse manier een heleboel leren over onze natuur. Verder is er een kruidentuin, een bijenstal, een eendenvijver met wiebelbrug, een trollenhut, een échte kabouterboom, een wilgenhut en een speeltuin. Ook kun je bij Kinderboerderij Hagerhof komen knutselen met natuurlijke materialen.

Even pauze houden of de dag lekker afsluiten? Loop dan binnen in ons restaurant voor een heerlijke pannenkoek, een boerenuitsmijter of een gezellige high-tea. We bieden plaats aan ruim 80 gasten. Met goed weer is ons terras natuurlijk geopend en kun je ook buiten smikkelen en smullen terwijl de zon lekker schijnt. Hagerhof biedt tevens mogelijkheden voor feesten en partijen, diverse groepsactiviteiten, het vieren van kinderfeestjes of het huren van vergaderruimte.

Openingstijden

  Kinderboerderij Restaurant
Ma.   gesloten gesloten
Di.   gesloten gesloten
Wo.   10.00-19.00 uur 10.00-19.00 uur
Do.   10.00-19.00 uur 10.00-19.00 uur
Vr.   10.00-19.00 uur 10.00-19.00 uur
Za.   10.00-19.00 uur 10.00-19.00 uur
Zo.   10.00-19.00 uur 10.00-19.00 uur

De keuken is op woensdag t/m zondag geopend van 11.30 tot 18.30 uur.

In de winterperiode hanteren we afwijkende openingstijden, voorkom teleurstelling en informeer vooraf aan bezoek boerderij/restaurant via 077-3266540

 

Facebook

wo 20 november 2019 20:44

Komend weekend is het ontzettend druk en zijn we op zaterdag de gehele dag vol gereserveerd en ook op zondag is het restaurant pas weer beschikbaar na 14.30 uur !! De boerderij is gewoon geopend vanaf 10.00 uur

 
di 19 november 2019 11:04

Onze chef is lekker productief bezig 💪💪huisgemaakte limburgs zoorvleis en winterse wildstoof :deze staat vanaf morgen op de kaart met boerenfrietjes en gemengde salade 😋😋

 
wo 13 november 2019 16:18

Namens alle vrijwilligers , medewerkers en uiteraard alle dieren ontzettend bedankt voor vele steunbetuigingen na de vervelende inbraak van afgelopen maandag !! We gaan gewoon door en laten ons niet uit het veld slaan en een van de vrijwilligers heeft inmiddels een mooie box gemaakt waar bezoekers de vouchers van de "Spek de Kas" actie JUMBO Benders Blerick en JUMBO Benders Venlo in kunnen doneren voor de kinderboerderij !! Breng ze mee en doneer zodat we in het voorjaar met de opbrengst mooie spullen voor buiten kunnen aanschaffen 😉 Dank je wel namens Miep !!

 
di 12 november 2019 7:33

Gisteravond zijn de dieren op onze kinderboerderij Hagerhof opgeschrikt door het inbraakalarm van het restaurant...een ongenode gast dacht zichzelf te kunnen bedienen maar door het perfect werkend inbraak systeem en de snelle actie van Politie Venlo-Beesel #PVB is erger voorkomen !! Alleen zitten we weer opgescheept met veel schade en daardoor hoge kosten en dat is ontzettend vervelend....

 
ma 11 november 2019 15:01
event
141576425909475_1268460323344506