Een kinderboerderij kan eigenlijk niet bestaan zonder de hulp van vrijwilligers. Er is namelijk zoveel te doen! Gelukkig zijn het allemaal leuke werkzaamheden en is er voor ieder wat wils. Of je nu wekelijks een aantal uurtjes wil komen meewerken of liever eenmalig wil helpen bij een bepaalde klus: wij zijn blij met alle ondersteuning.

Omdat het verschillende soorten werkzaamheden zijn hebben we vrijwilligerswerk-teams gemaakt. Elk team maakt zijn eigen afspraken met elkaar. Bij Kinderboerderij Hagerhof kun je vrijwilligerswerk doen bij

  • het beheer en (groen)onderhoud
  • in de dierverzorging
  • tijdens educatie-lessen voor kinderen
  • in de (kruiden)tuin
  • in de groentekas
  • tijdens de knuffeluurtjes
  • tijdens andere gezellige activiteiten op de kinderboerderij!

Vind je het leuk om eens te komen kennismaken?
Download hier het inschrijfformulier, vul het in en stuur dit naar info@kinderboerderijhagerhof.nl.


Team beheer en (groen)onderhoud
Dit team zorgt ervoor dat de boerderij er netjes uitziet. Bij alle gebouwen moet wel eens wat gerepareerd worden; de bolderkarren hebben last van slijtage, de heggen moeten gesnoeid worden, het gras gemaaid, parkeerplaats schoongehouden, de vuurkorf moet in de winter van hout worden voorzien, etc.
Soms is er een grotere klus, bijvoorbeeld het vervangen van het hekwerk bij het dierenverblijf. Dan wordt er met het vrijwilligersteam een planning gemaakt, hoe dit het beste aangepakt kan worden.

Team dierverzorging
Alle dieren van de boerderij worden 2 keer per dag gevoerd. Daarnaast moeten alle hokken en stallen er natuurlijk fris uitzien; voor de dieren en de bezoekers.
Het team dat vrijwilligerswerk doet in de dierverzorging, let ook goed op de gezondheid van de dieren, want dat is natuurlijk het allerbelangrijkst.

Team educatie
Jaarlijks komen er wel 5000 kinderen naar de boerderij om alles te leren over de natuur en de dieren tijdens educatie-lessen. Dat betekent dat er bijna dagelijks klassen komen die les krijgen. Deze les wordt gegeven door de vrijwilligers die daarvoor zijn opgeleid op de kinderboerderij.
De lesstof is niet moeilijk; als je zelf van dieren en natuur houdt en dit enthousiast kunt overbrengen, zullen de andere vrijwilligers en de kinderen je welkom heten!

Team (kruiden)tuin
Bij de kinderboerderij is een mooie (kruiden)tuin. Deze heeft echter behoefte aan vrijwilligers die met liefde en aandacht de zorg voor deze tuin op zich gaan nemen. De basis voor de tuin is er maar deze kan zeker nog uitgebreid worden. En voor bezoekers zou het ook leuk zijn als ze meer informatie over de planten en kruiden krijgen. Wie heeft er groene vingers en wil het team komen versterken?

Team groentekas
Voor de educatielessen worden er groenten gekweekt in de groentekas. Ook voor de bezoekers zouden we graag meer aandacht besteden aan de kas. We hebben daarbij ondersteuning nodig door vrijwilligers die de groenten willen kweken. Als we de kas goed vullen zouden we zelf groenten aan ons eigen restaurant kunnen leveren!

Team dierenknuffelmiddagen
De kinderen die de boerderij bezoeken willen het liefst de hele middag met de dieren knuffelen. Omdat wij ook het welzijn van de dieren willen bewaken, is hier altijd toezicht nodig.
Wie zou willen helpen om de dieren en de kinderen een fijne knuffelmiddag te bezorgen?
Als we een aantal vrijwilligers hebben voor dit team kan er een rooster gemaakt worden waarbij je slechts een paar uurtjes tijd hoeft te investeren.

Team gezellige activiteiten
Elke woensdagmiddag wordt er geknutseld bij de boerderij. Hier zijn een aantal enthousiaste vrijwilligers mee aan de slag. We willen nog wat meer gezellige activiteiten aanbieden aan de kinderen én hun ouders. Bijvoorbeeld voorlezen, spelletjes doen, broodjes bakken boven vuurkorf of schminken. Wie vindt het leuk om hier een bijdrage aan te leveren?

 

Meer informatie over het vrijwilligerswerk bij Kinderboerderij Hagerhof?
Neem dan contact op via info@kinderboerderijhagerhof.nl.

 

 

 

 

 

Nieuws