Blog Miep

2017.. een grote verjaardag en nog veel meer!

Logo-Miep-voorzijde

Hallo allemaal knor knor,

Hoe is het met jullie? 

Zus en ik zijn blij want het nieuwe jaar is begonnen knor en er staat van alles te gebeuren! Allereerst hopen we jullie weer allemaal gezond en wel vaak te gaan zien in onze stal of natuurlijk bij ons modderbad buiten. Dan kunnen jullie meteen de konijnen en de nieuwe ratjes bewonderen die inmiddels al goed gegroeid zijn.

Hopelijk vieren jullie binnenkort samen met ons een feestje, want kinderboerderij Hagerhof bestaat dit jaar 40 jaar!!!!! Nadere informatie over deze feestelijkheden volgen nog. 

ezel  paard

Zoals jullie vast al gehoord en gelezen hebben, hadden wij laatst onwelkome en ongenodigde gasten over de vloer op de boerderij. Verdorie! Boeven, die meenden te moeten inbreken. Ze hadden zoveel schade en rommel gemaakt. Ook was een van de twee vogeltjes dood gegaan, omdat hun vogelkooitje buiten was neergezet in de vrieskou. Brrrrrr snik snik….. naar hoor. Wij waren allemaal erg boos en verdrietig. Gelukkig zijn er mooie acties gehouden en is er geld ingezameld door jullie om ons leed te verzachten.

Nogmaals, allemaal heel veel dank!

Ook namens onze overgebleven Goulds-amadine, door jullie heeft hij heel snel nieuwe vriendjes gekregen. Ze zitten nu met z’n drieën zaadjes te pikken binnen bij de verwarming. Ze hopen dat het snel warmer weer wordt, zodat er buiten in de kleine volière gespeeld kan worden..knor! 

Intussen zijn er al veranderingen te zien aan de Molenbeek bij de rustweide. Zoals al eerder geschreven, wordt de Molenbeek wat spannender en 2,5km lang! Over de hele lengte worden er wandelpaden aangelegd en bruggetjes geplaatst. Ook wordt er moeras gecreëerd door grond af te graven. Er zijn bij ons al mooie foto’s gemaakt van hoe het er nu al uitziet. Kijk maar eens..knor

molenbeek1

molenbeek2

molenbeek3

molenbeek4

molenbeek5

We hebben ook twee filmpjes gemaakt, kijk maar.. knor knor.. 

https://www.youtube.com/watch?v=1RSKVc-jBRw

https://www.youtube.com/watch?v=HFcDGTCDIag

Zoals je kunt zien is het echt winter! Op dit moment vriest het buiten en liggen wij lekker in ons warme bedje van stro in de stal knorredeknor. Wij hopen dat het nog gaat sneeuwen, want dat is altijd super leuk om in te spelen.

Sneeuw bestaat uit ijskristallen en er zijn heel veel soorten sneeuw. Je hebt misschien al eens gehoord van natte sneeuw, dat zijn vlokken die al half gesmolten zijn en bijna meteen smelten. Dan is er nog droge sneeuw, motsneeuw (hele kleine natte vlokjes) en poedersneeuw (hele fijne droge vlokjes). Ook bestaat er poolsneeuw, dat is sneeuw als er hele lage temperaturen zijn zoals bijvoorbeeld op de Noord- en de Zuidpool. Deze vlokjes hebben de vorm van glassplinters. Van de droge sneeuw kun je goed sneeuwballen en sneeuwpoppen maken. De ijskristallen in de vlokken grijpen aan elkaar vast als je ze op elkaar drukt. Ga maar eens kijken als het sneeuwt en probeer het maar eens uit. Als de sneeuw smelt wordt het weer gewoon water. 

sneeuw  sneeuw2

Wij vieren zondag 26 t/m dinsdag 28 februari ook Carnaval! Dus kijk even op onze website voor meer informatie over de openingstijden en de vastelaovend acties zoals het Boeremoos aete op 28 januari en het Vastelaoves aet-pakket wat je kunt bestellen. Reuze lekker en handig knor knor!

Zus en ik wensen jullie alvast fijne dagen en veel plezier!

Tot knorrens!

jullie Miep!

varken1

ezel1

koe

geit

konijn

 

 Logo-Miep-achterzijde